torsdag den 20. maj 2010

Føj for pokker, Lars!

Nu må vi stå sammen, siger Lars Løkke, for det ser skidt ud for Danmark. Vi skal spare 24 milliarder over de næste tre år.
Alle overførselsindkomster skal forblive på samme niveau de næste to år. Vi skal klare os for det samme, som vi har i dag, siger han, men det passer selvfølgelig ikke. Fødevarerne stiger, huslejen stiger, el og varme stiger. Derfor bliver det beløb vi har til rådighed selvfølgelig mindre værd i løbet af to år.

I forvejen har vi på overførselsindkomst slet ikke været med i de år, hvor det gik godt. På grund af opsvinget i samfundet steg priserne på dagligvarer. Vores indtægt steg ikke tilsvarende, så vi fik mindre, mens alle andre fik mere. Vores indtægt blev yderligere forringet af satspuljen, som finansieres ved at tilbageholde en vis procentdel af den stigning vi skulle have haft, hvis vores indtægt skulle have fulgt samfundets øvrige udvikling i løn- og prisstigninger. Derfor sakkede vi hele tiden bagud og prøvede at råbe politikerne op, hvilket desværre var forgæves. Desuden er vi ramt af den urimelige gensidige forsørgelsespligt, der gør at man som førtidspensionist mister en stor del af sin indtægt, når man flytter sammen med et andet menneske. Også denne urimelighed har vi indtil nu kæmpet forgæves mod.

Derfor kommer det som et ekstra stort slag i ansigtet på os, der er på overførselsindkomst, at det nu er os, der skal betale regningen for de skattelettelser regeringen delte ud og for den store forbrugsfest, som vi aldrig var en del af.
Vi skal alle hjælpe til, siger Lars Løkke, men det passer ikke. Det er kun os der får sat vores indtægt i stå. Alle andre får jo løn efter deres overenskomst, så selvom deres skattelettelser bliver udsat lidt, så bliver der ikke taget i det beløb de får ind som løn, sådan som der gør i vores. Prøv at forlange at alles lønindtægt skal stå stille i to år, så skal I se der kommer ramaskrig og de mennesker der har en lønindtægt, har i forvejen meget mere at gøre godt med end vi har.

Skattelettelserne udskydes lidt. Jamen der er jo givet masser af skattelettelser i forvejen. De trækkes jo ikke tilbage. De rigeste er blevet forgyldt. Det er ingen katastrofe for dem, at de skal vente lidt med at få endnu flere penge. For os derimod rammer denne såkaldte genopretningsplan direkte ind i kernen af vores hverdag. For os drejer det sig om at have råd til at leve, ikke om en ekstra blærebil i garagen!

Det her er prikken over i’et! Det er dråben, der får bægeret til at flyde over! Det er den største svinestreg, der er begået i dansk politik i mange år. Føj for pokker, siger jeg bare, føj for pokker, Lars!

1 kommentar:

  1. Og stærkere gloser, som ikke tåler gentagelse i det offentlige rum, ikke sandt.. ?

    En udstrakt langemand til Lars Løkke... Jeg kan nemlig heller ikke huske, at vi har haft en regering med så asocial en holdning til fattige, syge og gamle som vi har nu. Vi skal vist tilbage til enevælden og lige inden den første fattigdomslovgivning fra 1703 før vi ser noget tilsvarende. Det er groteskt....

    SvarSlet