fredag den 25. september 2015

Den ulidelige debat

Hvorfor skal det hele være så ensidigt og firkantet, så man ingen steder kan føle sig hjemme?

For tiden sætter nogle af mine venner billeder på Facebook med budskaber om at det er Vestens skyld, at mennesker flygter, for vi smider "vores bomber" i "deres lande".
Hvor pokker bliver nuancerne af? Tvivlsomme bomber er blevet smidt tidligere, men de bomber der smides i hovedet på IS synes jeg falder et godt sted. Det er ikke Vestens skyld, at mennesker flygter fra Syrien! De flygter fra Assads og Islamisk Stats modbydeligheder. Til gengæld er det vores skyld, hvis vi nægter at hjælpe dem!

For et par uger siden var Marie Krarup på TV i debat med Lisbet Zornig. Krarup fremstod uempatisk og fremmedfjendsk. Zornig fattet og stærk og vigtigst af alt med hjertet på rette sted. Men undervejs i programmet sagde Krarup: "Man skal ikke flashe sin godhed". Denne sætning er blevet refereret til mange gange siden. Krarup gøres til grin. Man sætter billeder på af Jesus og Mother Teresa og skriver, at de flasher deres godhed. Endnu engang bliver det svært at passe ind, for som jeg skrev her på Facebook et par dage før dette program blev vist, så er også jeg ved at få kvalme af al den godhed man gør for bagefter at fortælle om det vidt og bredt. Ægte gode gerninger gøres med ydmyghed og i det stille. Har du købt Hus Forbi, så pak det ned i din taske i stedet for at lade det stikke op!

Og så er der lige Zenia Stampe. Hun vil ikke have billeder af Muhammedtegningerne i skolebøger. Jamen for pokker da.... Verden stod nærmest på den anden ende, men man må ikke vise et billede af hvad det handlede om, for så er man ond og racistisk. Hvis man mener, at de tegninger selvfølgelig skal vises, så må man da helt sikkert høre til ovre hos de citronmånespisende DF'ere.

Og så er der de evindelige opslag fra Den Korte Avis. I går fandt jeg endelig ud af at slå dem fra, så de ikke længere vises i mine nyheder. Jeg synes alle problemer skal kunne nævnes ved navn og frit debatteres, men hvorfor skal det gøres så fladt, så unuanceret og så fordummende? Jeg får knopper af det!

Skulle nogen være i tvivl, så mener jeg at vi europæere skal vise os fra vores bedste og mest humane side i stedet for at bygge høje pigtrådshegn og spille Sorteper.
Jeg kan simpelthen bare ikke passe ind i de meget adskilte båse, som debatten åbenbart skal foregå i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar